Premierii din India si Pakistan s-au angajat, duminica, la New York, sa depuna eforturi pentru diminuarea tensiunilor in regiunea separatista Kashmir, disputata intre cele doua puteri nucleare din anul 1947.

Potrivit consilierului indian pentru securitate nationala, Shivshankar Menon, premierii Manmohan Singh si Nawaz Sharif, care au avut o intrevedere cu ocazia Adunarii Generale a ONU, au decis sa depuna eforturi pentru "ameliorarea situatiei pe linia de control", frontiera militarizata din regiunea Kashmir.

Kashmir este un teritoriu himalayan divizat, pentru care cele doua tari au purtat doua razboaie incepand de la proclamarea independentei, in august 1947. Pe linia de control au loc frecvent schimburi de focuri. Guvernul de la New Delhi acuza Islamabadul ca ofera asistenta logistica insurgentilor islamisti din Kashmir, acuzatii respinse de Guvernul pakistanez, scrie MEDIAFAX.

Manmohan Singh si Nawaz Sharif s-au intalnit duminica la un hotel din New York, aceasta fiind prima intrevedere la acest nivel in ultimii trei ani si jumatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.