Formatiunea conservatoarei Angela Merkel, Uniunea Crestin-Democrata (CDU) a anuntat luni ca va incepe vineri discutiile exploratorii cu Partidul Social-Democrat (SPD) in vederea formarii unei coalitii guvernamentale, in urma alegerilor legislative din Germania.

Aceste discutii, care ar putea dura mai multe saptamani, vor incepe vineri la ora 13.00 (14.00 ora Romaniei), la Berlin. Conservatorii cancelarului s-au clasat pe primul loc in alegerile legislative din 22 septembrie, cu 41,5 la suta din voturi, in timp ce SPD s-a clasat pe locul al doilea, cu 25,7 la suta.

In pofida scorului ridicat, Angela Merkel, care nu a reusit sa obtina majoritatea absoluta in Bundestag, trebuie sa realizeze o noua alianta, fie cu partidul social-democrat, fie cu Verzii, pentru a putea guverna.

Din partea conservatorilor, Angela Merkel va conduce delegatia din care vor face parte liedrul CSU (aripa bavareza a CDU) Horst Seehofer si seful grupului parlamentar al CDU Volker Kauder, scrie MEDIAFAX.

Delegatia SPD, condusa de seful partidului, Sigmar Gabriel, va numara sase persoane, intre care Peer Steinbrück si responsabilul de grupul parlamentar Frank-Walter Steinmeier.

Un minicongres al social-democratilor a aprobat vineri inceperea discutiilor cu invingatorii alegerilor legislative. Orice acord intre CDU/CSU si SPD va trebui supus votului militantilor SPD.

Aceasta consultare a circa 470.000 de membri de partid ar fi o premiera in istoria acestei formatiuni si ar trebui sa aiba loc inaintea congresului partidului de la Leipzig, prevazut la 14-16 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.