Cel putin 40 de persoane au fost ucise duminica dimineata in cursul unui atac al grupului islamist Boko Haram asupra unui camin studentesc al unui colegiu din nord-estul Nigeriei.

Acest atac realizat duminica dimineata este cel mai recent dintr-o lista care se intinde pe ultimii patru ani. Acesta s-a produs in orasul Gubja (la 30 de kilometri de Damataru, capitala statului Yobe).

"Avem acum 40 de corpuri care au fost transportate la morga dupa atac si este vorba intradevar de studenti de la Colegiul de Agricultura din Gbuja", a declarat un responsabil al spitalului din Damaturu, aflat sub anonimat. Anterior, un bilant initial raporta 28 de morti.

"Teroristii Boko Haram" au patruns in colegiul de Agricultura si "au tras asupra studentilor" in timp ce dormeau, a declarat purtatorul de cuvant militar al statului, Lazarus Eli, scrie MEDIAFAX.

Statul Yobe a fost scena unor atacuri violente in ultimele luni impotriva studentilor, toate realizate de Boko Haram.

Cel mai grav atac pana in prezent s-a produs in iulie in orasul Mamudo unde islamistii au lansat grenade si au deschis focul asupra caminelor, ucigand 41 de persoane, in special studenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.