Un comitet de parinti rusi a cerut presedintelui Vladimir Putin sa anuleze concertul pe care cantaretul Elton John - homosexual declarat - in are programat in aceasta tara, considerand ca artistul britanic intentioneaza sa incalce legea rusa care interzice "propaganda gay".

Intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Putin, un comitet de parinti din regiunea Ural afirma: "Cantaretul intentioneaza sa vina in sprijinul sodomitilor locali si sa incalce actuala lege ruseasca, adoptata pentru a-i proteja pe copii".

Criticii spun sa legea care interzice "propaganda gay" in randul minorilor - care a generat un apel international de boicotare a Jocurilor Olimpice de Iarna din 2014 gazduite de Rusia - este discriminatorie, impiedicandu-i pe oameni sa vorbeasca liber despre orientarea lor sexuala.

Aceasta lege face parte din eforturile depuse de Putin de a-i cuceri pe alegatorii sai, dupa o serie de proteste la care au participat numerosi votanti din mediul urban si cei care reprezinta clasa de mijloc, fata de revenirea sa la Kremlin in luna mai.

Elton John, care a dezvaluit intr-un interviu acordat la inceputul acestei luni publicatiei The Guardian ca a facut sex pe acoperisul unei cladiri din Moscova cu translatorul sau din timpul turneului pe care l-a sustinut in 1979 in Uniunea Sovietica, spune ca doreste sa cante in Rusia pentru a sprijini comunitatea gay din aceasta tara, scrie MEDIAFAX.

"In calitate de homosexual, nu pot sa-i abandonez pe acei oameni, sa-i las sa se descurce singuri, fara sa ma duc acolo si sa ii sprijin. Nu stiu ce se va intampla, dar trebuie sa ma duc acolo", a spus Elton John.

Elton John va sustine un concert pe 6 decembrie la Moscova si un alt show pe 7 decembrie in orasul Kazan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.