Bilantul incidentelor armate care au avut loc intr-un centru comercial din Nairobi este de 67 de morti, dintre care 61 de civili si sase agenti ai fortelor de ordine, anunta presedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta.

"I-am umilit si invins pe agresori", a declarat presedintele Kenyei, precizand ca cinci "teroristi" au fost impuscati mortal de fortele de ordine, iar 11 suspecti sunt in detentie, scrie MEDIAFAX.

"Am declarat trei zile de doliu national incepand de miercuri. Acesti lasi si liderii lor vor fi adusi in fata justitiei. Informatiile serviciilor de securitate sugereaza ca o britanica si doi sau trei cetateni americani sunt implicati in atac. (...) Nu putem confirma detaliile, dar expertii vor stabili nationalitatile teroristilor", a continuat presedintele.

Trei etaje ale centrului comercial Westgate din Nairobi s-au prabusit din cauza exploziilor provocate in confruntarile dintre militanti islamisti si fortele de ordine, a declarat presedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, aflat la New York pentru Adunarea Generala a ONU, relateaza CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.