Cel putin cinci persoane au murit in urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 produs in centrul Pakistanului, numeroase case fiind distruse, anunta autoritatile locale.

Cel putin 33 de persoane au murit si alte 20 au fost ranite, in urma cutremurului puternic produs in sud-vestul Pakistanului, numeroase case fiind distruse, anunta serviciile de urgenta, citate de AFP.

Surse din cadrul politiei anuntasera anterior cinci morti intr-un cutremur a carui magnitudine a fost revizuita la 7,7 de Institutul american de geofizica.



"Am descoperit cinci cadavre sub daramaturi. Numeroase case au fost distruse si ne temem ca bilantul victimelor ar putea creste", a declarat Rafiq Lassi, seful politiei din regiunea Awaran, situata in provincia Balucistan.

Un cutremur cu magnitudinea revizuita la 7,8 a avut loc marti in centrul Pakistanului, fiind urmat de o replica de 5,9 si alta de 4,7, anunta Institutul american de geofizica (USGS).

Seismul de 7,8 a avut loc la ora 16.29 (14.29, ora Romaniei), in regiunea Awaran, la adancimea de 22,9 kilometri. Initial, USGS anuntase o magnitudine de 7,4.

Epicentrul a fost la 69 de kilometri nord-est de orasul Awaran, la 118 kilometri nord-vest de orasul Bela, la 172 de kilometri sud de Kharan si la 174 de kilometri nord de Uthal.

Cutremurul a fost resimtit si in India. Seismul a fost urmat de o replica de 5,9 si de o alta de 4,7, scrie MEIDAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.