Cel putin 39 de persoane au fost ucise si alte 300 au fost ranite, sambata, intr-un atac in centrul comercial Westgate din capitala Kenyei, Nairobi. Printre victime se numara si mai multi turisti straini.

Potrivit digi24.ro, teroristii au intrat in cladire si, imediat dupa aceea, au inceput sa traga si sa arunce cu grenade. Fortele de securitate i-au preluat pe cei care au reusit sa iasa din cladire si, la scurt timp dupa declansarea atacului, au intrat in centrul comercial.

Islamistii somalezi Shebab, care au legaturi cu Al-Qaida, au revendicat, sambata seara, pe contul lor de Twitter atacul.

"Mujahedinii au patruns astazi (n.red. - sambata) in jurul pranzului in Westgate", centrul comercial unde a avut loc atacul, afirma un mesaj postat pe contul lor la scurt timp dupa ora 18.00 GMT (21.00 ora Romaniei).

"Ei au ucis peste 100 de necredinciosi kenyeni si batalia continua", afirma islamistii, potrivit MEDIAFAX.

Mai multe rude ale presedintelui kenyan Uhuru Kenyatta si-au pierdut viata in atac. Liderul statului african a declarat ca teroristii vor fi pedepsiti.

"Sa fie foarte clar: ii vom vana pe faptasii acestei crime oriunde vor fugi. Ii vom prinde si ii vom pedepsi pentru aceasta oribila crima", a afirmat Uhuru Kenyatta, intr-o conferinta de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.