Autorul atacului armat de la Washington, care a ucis 12 persoane luni, "ratacea" fara tinta in cladirea Marinei in cautarea unor persoane pe care sa le impuste, a dezvaluit joi directorul FBI, James Comey, intr-o prima prezentare detaliata a producerii faptelor, relateaza AFP.

Potrivit inregistrarilor video, Aaron Alexis "parea ca se plimba fara tinta", a declarat pentru presa noul sef al politiei federale americane.

Dupa trei zile de la producerea faptelor, Comey a prezentat o prima cronologie a atacului armat, precizand ca FBI incearca "sa inteleaga mai bine modul de viata al atacatorului si motivatiile sale", transmite MEDIAFAX.

Seful FBI a relatat ca Aaron Alexis, in varsta de 34 de ani, a intrat luni dimineata, in jurul orei locale 08.00 (15.00, ora Romaniei), in cladirea 197 a US Navy, "purtand un rucsac". Alexis "a urcat la etajul patru al cladirii, dupa care a mers la toaleta, de unde a iesit fara rucsac, insa cu o pusca Remington 870" in maini, a spus Comey.

Fostul angajat al Marinei, Aaron Alexis, care a manifestat in trecut simptome de delir psihotic, "a iesit din toaleta la cateva minute dupa ora locala 08.00 (15.00, ora Romaniei) si a inceput sa traga aproape imediat", a continuat seful politiei federale americane.

"El ratacea asemeni cuiva care urmareste oameni pentru a-i impusca. A tras asupra mai multor persoane aflate la etajele patru si trei, a coborat la parter, unde a impuscat un gardian, caruia i-a luat arma, un pistol semiautomat Beretta, dupa care a continuat sa hoinareasca in cladire", adaugat el.

13 morti in urma atacului armat din Washington. Cum a reactionat Obama

Alexis, "nu parea sa caute pe cineva anume", a precizat directorul. "Oamenii alergau peste tot pentru a se proteja", a subliniat el, afirmand ca unii dintre ei au fost ucisi in coridor, altii in birouri, in timp ce o persoana a murit afara, fiind "impuscata din interiorul" cladirii.

James Comey a confirmat ca tanarul suferea de "probleme mentale", ceea ce ar putea sugera lipsa unor motivatii clare de comitere a atacului.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

"La un moment dat, nu mai avea munitie", pe care o purta intr-un buzunar lateral de la pantoni, a spus el. "Atunci, (Alexis) a inceput sa traga din arma pe care a luat-o de la gardianul omorat", a continuat seful FBI, adaugand ca "aceasta (situatie) a continuat pana la sosirea fortelor de ordine", care au reusit sa-l "blocheze", iar, "dupa un schimb sustinut de focuri, l-au impuscat si, in mod evident, l-au ucis la fata locului".

Seful FBI nu a putut spune cu exactitate cat timp fortele de ordine l-au "izolat si blocat" pe atacator, dar a estimat ca "putin peste o jumatate de ora", adica timpul scurs intre primul apel al fortelor de securitate si momentul in care atacatorul a fost ucis.

Comey nu a precizat cate gloante l-au ucis pe atacator si nici daca el a fost impuscat de catre unul sau mai multi politisti.

Citeste si:
Florin Zalomir, jandarm și fost campion la scrimă, găsit împușcat...
Florin Zalomir, jandarm și...

El a respins ipoteza unui complot, dupa ce anchetatorii s-au intrebat daca ar fi existat si alti tragatori in momentul producerii atacului armat. "A existat multa confuzie deoarece numeroase persoane bine intentionate se indreptau grabite cu arme spre directia din care se auzeau impuscaturi", a precizat Comey.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.