Printul Charles a doborat, joi, un record insolit - daca va urca pe tron, el va fi cel mai in varsta print britanic care va deveni rege.

Potrivit The Telegraph, printul Charles, devenit de curand bunic, l-a depasit pe fostul detinator al acestui record, William al IV-lea, care a devenit rege in 1830 la varsta de 64 de ani, 10 luni si cinci zile.

Printul Charles este deja cel mai "longeviv" print mostenitor (l-a depasit pe Edward al VI-lea, care avea 59 de ani cand i-a urmat la tron reginei Victoria) si ii sta alaturi mamei sale, reginei Elizabeth a II-a, care a devenit suveran al Marii Britanii in 1952.

Potrivit People.com, printul Charles ar putea sa astepte inca multi ani inainte de a urca pe tron. Regina Elizabeth a II-a, in varsta de 87 de ani, pare sa aiba o sanatate foarte buna, iar longevitatea reprezinta o trasatura a familiei sale - mama ei, Regina Mama, a murit la varsta de 101 ani.

Exista totusi semne potrivit carora regina Elizabeth a II-a a inceput sa cedeze unele dintre prerogativele regale in favoarea fiului ei cel mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.