Liderul partidului nationalist si eurosceptic UKIP Nigel Farage urmeaza sa plaseze vineri temerile cu privire la sosirea unui aflux de romani si bulgari in Marea Britanie, incepand din ianuarie, in centrul campaniei formatiunii pentru alegerile europarlamentare, relateaza The Independent online.

Potrivit publicatiei, care citeaza fragmente dintr-un discurs pe tema imigratiei pe care Farage urmeaza sa il sustina intr-o conferinta, liderul UKIP va afirma ca Londra este afectata deja de un "val de infractiuni comise de romani" si va acuza coalitia ca se pregateste sa intampine "bande criminale straine" provenind din Romania si Bulgaria.

Potrivit MEDIAFAX, revenirea liderului UKIP la o retorica antiimigratie extrem de dura are loc dupa ce acesta a incercat sa mai atenueze tonul partidului, in ultimele luni, criticand campania Ministerului britanic de Interne cu masini pe care este afisat sloganul "Go Home" ca "urata si neplacuta"

UKIP, care inregistreaza o crestere in sondaje, depasind asteptarile, a obtinut peste 220 de mandate de consilieri locali in alegerile municipale din acest an si urmeaza sa isi depaseasca performanta in alegerile pentru Parlamentul European, in mai.

Potrivit publicatiei, care citeaza fragmente din discurs, Farage va acuza clasa politica britanica de blocarea dezbaterii cu privire la imigratie in ultimele doua decenii, insistand ca UKIP nu se va lasa intimidat si va continua sa abordeze subiectul "sincer si direct".

El va arata ca "niveluri fara precedent ale imigratiei exercita presiuni asupra scolilor, spitalelor, locuintelor si salariilor" si va sublinia ca problemele se vor agrava de la 1 ianuarie, cand romanii si bulgarii obtin dreptul de a trai, munci si solicita ajutoare in Marea Britanie, mai scrie publicatia citand fragmente din discurs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.