Ministrul francez de Interne a declarat, joi, pentru postul de radio France Inter, ca deschiderea spatiului Schengen pentru Romania si Bulgaria "nu este pe ordinea de zi", declarandu-se "mai mult decat rezervat", in legatura cu aceasta posibilitate.

Intrebat in legatura cu afirmatia presedintei Frontului National, care asigura ca decizia privind intrarea Romaniei si Bulgariei in Schengen este deja luata, Manuel Valls a declarat: "Marine Le Pen este incompententa".

"In prezent nu exista o decizie in privinta intrarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen si ca ministru de Interne, care participa la Consiliul ministrilor de Interne din UE, sunt, evident, mai mult decat rezervat in legatura cu deschiderea, astazi, a acestor frontiere, atat timp cat Romania si Bulgaria nu indeplinesc anumite eforturi", a declarat el, potrivit mediafax.

"Nu este astazi pe ordinea de zi si va spun acest lucru foarte clar. Nu la 1 ianuarie, atat timp cat nu vor fi luate masuri pentru garantarea securitatii celorlalte tari si celorlalti cetateni", a explicat Valls.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.