Fostul director general al FMI Dominique Strauss-Kahn va acorda consultanta guvernului Serbiei, el promitand sa faca tot posibilul pentru a scoate din criza o economie muribunda, dar fara sa anticipeze o redresare miraculoasa.

Strauss-Kahn a descris, alaturi de vicepremierul Aleksandar Vucic, un tablou sumbru al situatiei economice din Serbia.

"Exista probleme reale, dar cred ca este posibil sa gasim solutii", a declarat Strauss-Kahn, precizand ca a intrat in legatura cu guvernul sarb prin intermediul presedintelui bancii franceze de investitii Arjil, Wladimir Moloff, care are un contract cu autoritatile de la Belgrad si care l-a invitat "sa vina in echipa". Fostul om politic francez nu a mentionat ce solutii are in vedere pe termen scurt.

"Nu dispun de toate cifrele de care am nevoie. Impreuna cu guvernul, vom intra in toate detaliile inainte de a propune masuri", a spus Strauss-Kahn, care crede ca sarcina cea mai dificila va reveni guvernului, intrucat este mai usor sa dai sfaturi decat sa le aplici.

El a precizat ca in primele trei luni de colaborare nu va fi remunerat.

Intrebat daca problemele cu justitia ale lui Strauss-Kahn pot leza imaginea guvernului, Vocic a subliniat ca il intereseaza numai competentele acestuia in domeniul economic, scrie MEDIAFAX.

Strauss-Kahn a demisionat de la sefia FMI in 2011, dupa ce a fost acuzat de viol de catre o camerista a unui hotel din New York. In Franta, el este judecat pentru proxenetism in circumstante agravante.

La sfarsitul lunii iulie, Strauss-Kahn a afirmat la televiziunea Rossia 24 ca politica este pentru el de domeniul trecutului si ca se concentreaza pe activitati de consultanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.