Potrivit unui raport recent intocmit de experti americani Ierusalimul are in posesie cel putin 80 de focoase operationale si suficient material pentru a produce inca alte 190 de rachete nucleare.
Intr-un raport publicat in paginile unei reviste de stiinta („Bulletin of the Atomic Scientists”), expertii americani in proliferarea nucleara Robert S. Norris si Hans M. Kristensen estimeaza ca Israelul a oprit productia de focoase nucleare in 2004, dupa ce a realizat 80 de rachete.

„Exista zvonuri potrivit carora Israelul isi echipeaza unele dintre submarine cu rachete nucleare”, se arata in paginile raportului. Totodata, expertii amintesc si de studiul anual al Institutului International de Cercetare in Domeniul Pacii de la Stockhold, publicat in 2013, care sugereaza ca Ierusalimul ar putea avea in dotare submarine echipate cu rachete nucleare si estimeaza acelasi arsenal de focoase, scrie adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.