Natiunile Unite au confirmat, "fara echivoc si in mod obiectiv", ca in Siria au fost utilizate arme chimice pe 21 august, la periferia orasului Damasc.

Potrivit raportului ONU, in atacul din 21 august a fost folosit gaz sarin, insa nu se stie de catre cine.

"Este o crima de razboi", a recationat secretarul general ONU, Ban Ki-moon.

Comisia Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului a anuntat luni ca ancheteaza 14 presupuse cazuri de atacuri cu arme chimice produse in Siria in ultimii doi ani. In precedentul raport, Comisia de ancheta anuntase doar patru presupuse atacuri cu arme chimice comise in Siria.

Statele Unite si Rusia au ajuns la un acord in privinta planului de plasare sub control international si de distrugere a arsenalului chimic sirian, regimul de la Damasc avand la dispozitie o saptamana pentru prezentarea listei cu arme neconventionale care ar urma sa fie distruse, sub supravegherea Natiunilor Unite, pana la jumatatea anului 2014, scrie MEDIAFAX.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si un conflict militar intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilantul violentelor este, potrivit estimarilor ONU, de peste 100.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.