Mexicul era luni afectat de puternice intemperii care au provocat cel putin 40 de morti, aproximativ 230.000 de sinistrati si zeci de mii de stramutati de sambata sub efectul a doua furtuni tropicale, Manuel, pe coasta pacifica, si Ingrid, in estul tarii.

De la inceputul inregistrarii conditiilor meteorologice, tara nu s-a confruntat niciodata cu un astfel de atac asupra celor doua coaste in acelasi timp.

Ploile si rafalele puternice de vant care au afectat in decursul weekend-ului peste 20 din cele 32 de state mexicane au provocat inundatii, alunecari de teren si cresteri puternice ale cursurilor de apa, care au distrus numeroase locuinte si cai de comunicatii.

Presedintele mexican Enrique Pena Nieto s-a deplasat luni seara in statiunea balneara Acapulco, pe coasta pacifica, unde aproximativ 40.000 de persoane - turisti mexicani sau straini - sunt blocati, scrie MEDIAFAX.

Ultimul bilant oficial stabilit de autoritatile federale mentiona 40 de morti in intreaga tara, dupa moartea a 12 persoane intr-o alunecare de teren in statul Veracruz, in estul tarii, a anuntat pentru AFP un purtator de cuvant al protectiei civile a statului.

"Avem in acest moment 12 persoane moarte si intre 7 si 8 lipsa" dupa o alunecare de teren survenita in localitatea Altotonga, a anuntat purtatorul de cuvant.

In acest stat de pe coasta golfului Mexic, ploile si inundatiile puternice au dus la evacuarea a 23.000 de persoane si la inchiderea scolilor, marti.

Uraganul Ingrid - devenit furtuna tropicala cand a atins uscatul in cursul diminetii - avanseaza catre interiorul tarii cu rafale de pana la 100 de kilometri pe ora insotite de ploi puternice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.