Ploile torentiale au continuat duminica in statul american Colorado, blocand elicopterele la sol si afectand activitatea echipelor aflate in cautarea sutelor de persoane date disparute in urma unora dintre cele mai grave inundatii produse in statul american Colorado (vest).

Peste 1.500 de case au fost distruse, iar cel putin 17.000 avariate, potrivit serviciilor de urgenta din Colorado. Multe drumuri si poduri au fost avariate.

Potrivit unui bilant provizoriu, sase persoane au murit, iar alte 11.000 au fost evacuate in acest stat american, unde cantitatea precipitatiilor din ultimele zile a depasit norma pentru mai multe luni. Ploile abundente urmeaza sa continue in aceasta regiune "timp de mai multe zile", potrivit meteorologilor.

O persoana in varsta de optzeci de ani luata duminica de ape in comitatul Larimer este ultima victima inregistrata de catre autoritatile locale. Echipe de salvatori au gasit trei cadavre joi, inca unul vineri in comitatul Boulder, iar sambata o femeie a disparut in orasul Boulder, care a fost inundat. Numarul persoanelor de la care nu exista vesti a fost estimat de catre serviciile de urgenta la 1.253, in timp ce guvernatorul statului Colorado, John Hickenlooper, a anuntat anterior pentru CNN numarul de 500 de persoane, scrie MEDIAFAX.

"Gasirea locului in care afla aceste persoane este una dintre cele mai mari prioritati ale noastre, iar cinci echipe de anchetatori isi consacra tot timpul acestei sarcini", a declarat seriful din Boulder, Joe Pelle, pentru CNN.

Este posibil ca unele dintre aceste persoane sa nu fi putut sa dea vreun semn, izolate din cauza penelor de curent electric si de semnal pentru telefonia mobila, potrivit autoritatilor.

Aceste persoane nu sunt neaparat "in pericol", potrivit guvernatorului Hickenlooper, dar ele sunt, "de doua sau trei zile, private de electricitate, telefon si conexiune la internet".

"Numeroase case au fost distruse. Maimulte s-au prabusit, iar noi nu am putut patrunde in interior", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.