Un distrugator rus provenind din Marea Neagra a traversat vineri dimineata stramtoarea turca Bosfor, indrepandu-se spre Marea Mediterana, a anuntat agentia de presa Dogan.

Distrugatorul-lansator de rachete de tip Smetlivii a trecut prin stramtoarea care traverseaza metropola turca Istanbul, fiind insotit de o nava a Pazei de Coasta a Turciei, relateaza Dogan.

Agentia rusa Interfax a anuntat, la inceputul lui septembrie, ca Smetlivii se va deplasa spre estul Marii Mediterane, in apropiere de coastele siriene, unde deja se afla mai multe nave ruse, in contextul unor amenintari ale Statelor Unite de a realiza atacuri impotriva Siriei, un aliat al Rusiei, scrie MEDIAFAX.

Initial, distrugatorul trebuia sa se deplaseze spre Capul Verde, dar a fost redirectionat spre estul Marii Mediterane, potrivit Interfax.

Rusia, ale carei nave de razboi au fost prezente constant in estul Marii Mediterane, de la inceputul crizei siriene, a trimis in ultimele zile mai multe nave in regiune.

Trei nave de razboi ruse - nava de tip SSV-201 Priazovie, marile nave de debarcare Minsk si Novocerkask - au trecut deja prin Bosfor pe 5 septembrie, deplasandu-se spre aceeasi zona a Mediteranei.

O sursa militara rusa a subliniat saptamana trecuta ca aceste masuri de consolidare vor permite Rusiei sa fie "capabila sa reactioneze" in evolutia situatiei din Siria.

Serghei Ivanov, actualul sef al administratiei de la Kremlin, fost ministru al Apararii si un apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin, a afirmat ca prima misiune a acestor nave este o posibila evacuare a numerosilor cetateni rusi care locuiesc in Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.