Liderul retelei teroriste Al-Qaida a indemnat la atacarea si la boicotarea Statelor Unite si aliatilor sai, intr-un mesaj audio difuzat pe forumuri jihadiste, cu ocazia implinirii a 12 ani de la atentatele din 11 septembrie, a anuntat joi site-ul de supraveghere SITE.

"Trebuie sa facem ca America sa sangereze din punct de vedere economic si sa o obligam sa continue sa faca cheltuieli uriase cu securitatea", a declarat Ayman al-Zawahiri, un egiptean care l-a succedat pe Osama ben Laden la conducerea Al-Qaida. "Economia este punctul slab al Americii si ea este deja slabita din cauza tuturor cheltuielilor militare angajate pentru securitatea sa", a adaugat el.

"Pentru a mentine America sub tensiune si in stare de alerta, e nevoie de cateva atacuri ici, colo. Am castigat deja razboiul in Somalia, Yemen, Irak si Afganistan, prin urmare, trebuie sa continuam acest razboi pe propriul ei pamant", a continuat Ayman al-Zawahiri, invitandu-si "fratii" sa actioneze singuri sau in grup, scrie MEDIAFAX.

Ayman al-Zawahiri, al carui frate a fost arestat in Egipt pentru sustinerea presedintelui islamist demis Mohamed Morsi, a evocat si situatia de la Cairo, afirmand ca legitimitatea unui guvern nu are la baza democratia, ci sharia.

In acest mesaj de 72 de minute, el a mai spus ca membrii Al-Qaida nu sunt "teroristi insetati de sange", recomandand fidelilor sai sa consolideze celulele existente in statele musulmane, cu scopul de a instaura state islamiste.

El a evocat totodata dublul atentat de la maratonul din Boston, in aprilie, soldat cu trei morti si zeci de raniti. Miercuri, Statele Unite au marcat 12 ani de la atentate, prin ceremonii, depuneri de flori si citirea traditionala a numelor celor 2.973 de victime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.