Opt tineri comunisti au fost raniti vineri dimineata la Atena in timp ce lipeau afise, intr-un atac atribuit unui grup din cadrul partidului neonazist Zori Aurii.

Incidentul a avut loc in cartierul Perama, in apropierea portului din Pireu, a precizat politia, adaugand ca persoanele ranite au fost spitalizate, iar gravitatea ranilor nu este cunoscuta pentru moment, scrie MEDIAFAX.

Victimele fac parte dintr-un grup de aproximativ 30 de tineri comunisti care lipeau afise pe strazi.

Tinerii comunisti au fost atacati de aproximativ 50 de persoane inarmate cu bate, dintre care cel putin doua sunt membre ale partidului Zori Aurii, potrivit unor declarate date politiei.

Zori Aurii este o forta politica aflata in crestere in Grecia, afectata de o criza economica dura si de nemultumirea unei parti a grecilor fata de partidele traditionale, acuzate ca nu au facut nimic pentru a combate coruptia. Zori Aurii a obtinut anul trecut 18 mandate in Parlament si ocupa in prezent a treia pozitie in sondajele de opinie.

Acest partid este suspectat ca a orchestrat atacuri impotriva unor imigranti, acuzatii pe care le dezminte, iar mai multi dintre deputatii sai sunt urmariti penal pentru comiterea unor violente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.