Iranul "nu va renunta nici macar o iota" la drepturile sale nucleare, a declarat presedintele Hassan Rohani intr-un discurs sustinut in fata unor imami care s-au rugat pentru tara, relateaza agentia Mehr.

"Guvernul nostru nu va renunta nici macar o iota la drepturile absolute" ale Iranului in domeniul nuclear, a declarat Rohani, in contextul in care ministrul sau de Externe, Mohammad Javad Zarif, si Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, urmeaza sa se intalneasca la sfarsitul lunii septembrie, la New York, pentru a relansa negocierile in dosarul nuclear.

Dupa ce a fost ales in functie, in iunie, Rohani, considerat un moderat, a declarat ca doreste sa poarte "negocieri serioase" cu marile puteri si ca este pregatit pentru "mai multa transparenta" in domeniul nuclear, fara insa a renunta la "drepturile inalienabile" ale Iranului, in special cel privind purificarea uraniului, scrie MEDIAFAX.

Predecesorul sau, Mahmoud Ahmadinejad, un conservator, a amplificat disputele cu Occidentul pe tema programului nuclear iranian, astfel ca Iranul este vizat de o serie de sanctiuni economice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.