Presedintele rus Vladimir Putin a propus joi ca statele membre G20 sa discute despre Siria in timpul cinei, acceptand astfel sa introduca in mod oficial pe agenda summitului tema care il domina deja.

"Anumiti participanti mi-au solicitat sa alocam timp si posibilitatea discutarii altor subiecte foarte urgente de politica internationala, si anume situatia cu privire la Siria. Sugerez sa facem acest lucru in timpul cinei", a declarat Putin, care se opune cu fermitate unei interventii militare in Siria, contrar Statelor Unite si Frantei, in deschiderea summitului celor mai mari puteri la nivel mondial, al carei gazda este, la Sankt Petersburg.

O solutie politica este "singura cale" posibila de solutionare a conflictului sirian, a declarat joi Qin Gang, un purtator de cuvant al delegatiei chineze la G20, relateaza mediafax.ro.

"Situatia actuala arata ca solutia politica este singura cale posibila de solutionare a crizei. China se opune ca oricine sa utilizeze armele chimice", a adaugat el, in contextul in care occidentalii considera ca nu exista vreo indoiala ca regimul sirian, ci nu rebelii, a efectuat atacul chimic de la 21 august, care a provocat decizia americana de pregatire a unei interventii" , a declarat el.

"Concluziile anchetei" ONU cu privire la folosirea acestor arme chimice "vor reprezenta baza viitoarei etape" in cadrul dosarului, in opinia sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.