Armele chimice pe care puterea siriana este acuzata ca le-a folosit la 21 august sunt "un pretext" pentru atacarea Siriei, a afirmat joi liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, relateaza AFP.

Statele Unite si aliatii lor "folosesc arma chimica drept pretext" si "spun ca vor sa intervina pentru probleme umanitare", a declarat liderul suprem iranian, in timp ce presedintele american Barack Obama a cerut acordul Congresului pentru a interveni militar in scopul "pedepsirii" regimului sirian, acuzat ca a folosit arme chimice, la 21 august, in apropiere de Damasc.

"Statele Unite se insala in privinta Siriei si in mod foarte sigur vor avea de suferit (...) la fel ca in Irak si in Afganistan", a adaugat ayatollahul Ali Khamenei in fata membrilor Adunarii Expertilor, un organ consultativ al regimului iranian, transmite MEDIAFAX.

Iranul este principalul sustinator regional al Siriei si denunta un posibil atac militar al Statelor Unite si aliatilor lor impotriva regimului lui Bashar al-Assad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.