Numarul refugiatilor sirieni depaseste de acum doua milioane, a anuntat, marti, intr-un comunicat Inaltul comisariat ONU pentru refugiati (UNHCR), care aminteste ca in urma cu un an numarul lor era de 230.671 de persoane, scrie MEDIAFAX.

In urma cu un an, numarul acestor refugiati in tarile vecine Siriei era de 230.671, iar 1,8 milioane de noi refugiati au ajuns in ultimele 12 luni, subliniaza UNHCR.

"Siria a devenit marea tragedie a acestui secol, o calamitate nedemna cu suferinte si deplasari de populatie fara echivalent in istoria recenta", subliniaza in acest comunicat Inaltul comisar ONU pentru refugiati Antonio Gutteres.

"Singura consolare este umanitatea si fraternitatea de care dau dovada tarile vecine, primind refugiati si salvandu-le viata", a adaugat Guterres.

"Lumea este tragic de dezbinata cu privire la modalitatea de a pune capat conflictului sirian", a declarat emisarul UNHCR, Angelina Jolie.

"Dar nu ar trebui sa existe niciun dezacord in privinta necesitatii de a curma suferintele umane, nici vreo indoiala cu privire la responsabilitatea lumii de a face mai mult. Noi trebuie sa le venim in ajutor milioanelor de persoane nevinovate alungate din propriile locuinte si sa crestem capacitatea tarilor vecine de a gestiona acest aflux", a adaugat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.