O importanta pana de electricitate a afectat miercuri opt state in nord-estul Braziliei, in care se afla trei orase gazda ale Campionatului Mondial de Fotbal din 2014, a anuntat compania nationala pentru furnizarea energiei electrice ONS.

Pana s-a produs la ora 15.00 (22.00, ora Romaniei), iar alimentarea a fost restabilita treptat incepand de la la ora locala 18.05 (joi, 1.05, ora Romaniei), potrivit ONS.

Ministrului brazilian al Minelor si Energiei, Edison Lobao, a explicat miercuri seara ca pana a fost provocata de un incendiu de la o ferma in statul Piaui. Ministrul a exclus posibilitatea unei defectiuni a sistemului de aprovizionare cu energie electrica. "Sistemul este bun, puternic, comparabil cu cele mai bune din lume. Din pacate, astfel de lucruri se intampla uneori in Brazilia si in strainatate", a declarat el.

Opt state din nord-estul Braziliei au fost afectate si anume: Bahía, Pernambuco, Paraiba, Alagoas, Ceara, Piaui, Rio Grande de Nord si Sergipe.

Aceasta pana a intervenit cu mai putin de un an inaintea Cupei Mondiale la Fotbal din Brazilia. Trei din cele 12 orase gazda sunt situate in regiunea afectata: Salvador de Bahia (Bahia), Fortalesa (Ceara) si Recife (Pernambuco), scrie MEDIAFAX.

"Metroul din Recife a fost paralizat, iar semafoarele au incetat sa functioneze", potrivit site-ului de informatii G1. S-au format cozi imense de pasageri, iar politia militara a intervenit pentru a evita aglomerarile.

Pe aeroportul din Fortaleza, pasagerii au fost nevoiti sa-si astepte cu bagajele pe intuneric. Traficul aerian nu a fost insa intrerupt, iar restul aeroportului a continuat sa functioneze in regim normal datorita unor generatoare electrice, precum si numeroase spitale din regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.