Presedintii rus Vladimir Putin si iranian Hassan Rohani, au catalogat "inacceptabila" folosirea armelor chimice "de catre oricine" in Siria, intr-o convorbire telefonica, miercuri seara, potrivit unui comunicat postat joi pe site-ul Kremlinului.

In aceasta convorbire, initiata de Teheran, "situatiei din Siria i-a fost acordata o atentie speciala. Cele doua parti considera inacceptabila, in mod global, folosirea armelor chimice de catre oricine", subliniaza presedintia rusa.

Putin si Rohani au subliniat totodata "necesitatea cautarii cailor de solutionare politico-diplomatica", potrivit aceleiasi surse.

Moscova si Teheranul, sustinatoare loiale ale Damascului, si-au multiplicat in ultimele zile avertismentele cu privire la o interventie militara a Washingtonului si aliatilor sai in Siria, al carei Guvern este suspectat de catre occientali ca a comis pe 21 august un atac chimic langa Damsc, soldat cu cateva sute de morti, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.