O delegatie de oficiali israelieni a fost primita, luni, la Casa Alba pentru a discuta despre razboiul din Siria si programul nuclear iranian.

Consiliera pentru Securitate Nationala a presedintelui american Barack Obama, Susan Rice, s-a intalnit cu generalul israelian in retragere Yaakov Amidror, consilier pentru Securitatea Nationala al premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Discutiile s-au concentrat in special pe "Iran, Egipt, Siria si o serie de dosare de securitate nationala", a declarat purtatoarea de cuvant a Consiliului american pentru Securitate Nationala, Caitlin Hayden.

Aceasta intalnire a avut loc in timp ce Washingtonul analizeaza o eventuala interventie militara in Siria, dupa presupuse atacuri cu gaz toxic, miercuri, pe care opozitia le atribuie regimului Bashar al-Assad, scrie MEDIAFAX.

Israelul si-a exprimat deseori ingrijorarile cu privire la programul de arme chimice al Damascului si a desfasurat mai multe raiduri in Siria impotriva depozitelor de rachete.

Presedintele israelian Shimon Peres a cerut comunitatii internationale, duminica, sa se "debaraseze" de armele chimice din Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.