Un incendiu de proportii care s-a declansat in apropiere de parcul natural Yosemite din California, se extinde si se apropie de un rezervor care furnizeaza apa curenta regiunii San Francisco.

O harta a site-ului oficial de informatii privind incendiile Inciweb arata ca focul gigantic, supranumit "Rim fire", s-a apropiat la cativa kilometri de rezervorul Hetch Hetchy care furnizeaza cea mai mare parte a necesitatilor de apa ale celor 2,6 milioane de locuitori din regiunea golfului San Francisco, situata la 320 de kilometri spre vest.

Incendiul, care a devastat deja 54.220 de hectare, a fost limitat doar in proportie de 7 la suta.

Tyrone Jue, care lucreaza la Comisia pentru servicii publice din San Francisco, a declarat pentru cotidianul San Francisco Chronicle ca alimentarea cu apa nu a fost intrerupta si calitatea apei nu a avut de suferit.

Serviciul a precizat ca exista, de asemenea, rezerve mari de apa stocata local, care vor fi disponibile daca incendiul va intrerupe alimentarea cu apa.

Dar San Francisco depinde, de asemenea, de hidroenergia provenind din aceeasi regiune. Doua dintre cele trei hidrocentrale au fost inchise din cauza avansarii incendiului, a declarat Tyrone Jue, scrie MEDIAFAX.

Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a decretat vineri seara stare de urgenta pentru San Francisco.

Peste 2.800 de pompieri actioneaza cu ajutorul elicopterelor si avioanelor Canadair, pentru a limita incendiul declansat la 17 august din motive nedeterminate in Stanislaus National Forest din comitatul Tuolumne, la vest de parcul natural Yosemite, una dintre principalele atractii turistice ale Californiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.