Convoiul expertilor ONU care investiga, la Damasc, atacul cu gaz sarin, a fost atacat de lunetisti.

UPDATE

Regimul sirian i-a acuzat luni pe rebeli ca au tras asupra inspectorilor ONU care se deplasau in apropiere de Damasc pentru a ancheta asupra unei eventuale folosiri de arme chimice in Siria.

"Membrii echipei Natiunilor Unite (...) au fost vizati de tiruri ale unor grupari teroriste armate in timp ce intrau in regiunea Moadamiyat al-Sham", la sud-vest de Damasc, a anuntat televiziunea de stat.

Televiziunea, care cita un oficial sirian sub acoperirea anonimatului, a precizat ca serviciile de securitate "au insotit (inspectorii) pana la locul controlat de aceste grupari".



Reprezentantii ONU au precizat doar faptul ca prima masina din convoi a fost lovita si ca echipa s-a intors din drum, in apropiere de Damasc.

"Primul vehicul al echipei de ancheta asupra armelor chimice a fost atins in mod deliberat, in mai multe randuri, de tiruri ale unor lunetisti neidentificati", a declarat, intr-un comunicat, Martin Nesirky, purtator de cuvant al ONU.

Inspectorii ONU se indreptau luni spre locul presupusului atac chimic de la 21 august imputat regimului sirian, in apropiere de Damasc, unde urma sa isi inceapa ancheta, a constat la fata locului un fotograf AFP, scrie MEDIAFAX.

Fotograful i-a vazut pe inspectori plecand intr-un convoi de cinci masini, escotat de serviciile de securitate siriene. Ei urmeaza sa mearga in regiunea Ghouta, unde opozitia si tari occidentale acuza armata ca a ucis saptamana trecuta sute de civili cu arma chimica.

Misiunea, alcatuita din zece inspectori, condusa de catre suedezul Aake Sellström, a sosit la Damasc pe 18 august, cu scopul de a ancheta alte acuzatii privind alte presupuse atacuri comise anterior, anul acesta, in tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.