Statele Unite si Marea Britanie avertizeaza ca va exista "o riposta importanta" daca se va demonstra ca regimul Bashar Al-Assad a utilizat arme chimice, informeaza BBC News online.

Presedintele SUA, Barack Obama, a discutat prin telefon cu premierul britanic, David Cameron, despre situatia din Siria.

Cei doi lideri si-au exprimat "grava preocupare" in legatura cu "indiciile din ce in ce mai clare ca in Siria a avut loc un atac semnificativ cu arme chimice", a precizat Biroul premierului David Cameron.

Spitalele din Siria au tratat aproximativ 3.600 de pacienti cu "simptome neurotoxice" dupa atacul comis la Damasc pe 21 august, dintre care 355 au murit, a anuntat Organizatia Medici fara Frontiere, precizand insa ca nu are capacitatea de a confirma "stiintific" utilizarea armelor chimice.

Opozitia siriana sustine ca fortele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice in apropiere de Damasc, pe 21 august, atacul soldandu-se, potrivit insurgentilor, cu 1.300 de morti. Armata siriana a dezmintit categoric utilizarea de arme chimice la periferia orasului Damasc. Regimul Bashar al-Assad afirma ca fortele insurgente subordonate opozitiei au utilizat arme chimice, scrie MEDIAFAX.

Rusia, princialul aliat al Siriei pe scena internationala, a atribuit insurgentilor sirieni presupusul atac cu arme chimice, afirmand ca este un act de manipulare in scop propagandistic.

Regimul islamist de la Teheran avertizeaza Statele Unite ca depasirea "liniei rosii" printr-o eventuala interventie miliara in Siria va genera "consecinte dure", informeaza agentia semioficiala Fars.

"Daca Statele Unite vor depasi linia rosie, vor exista consecinte dure pentru Casa Alba", a declarat generalul Masoud Jazayeri, vicepresedintele Statului Major al armatei iraniene.

"Actualul razboi terorist din Siria a fost planuit de Statele Unite si de tarile reactionare din regiune pentru distrugerea frontului de rezistenta impotriva Israelului. Cei care alimenteaza conflictul nu vor scapa de razbunarea popoarelor", a atras atentia Jazayeri.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.