Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate, iar 200 de pompieri luptau vineri impotriva incendiului care afecta un parc natural in nord-vestul Spaniei, potrivit autoritatilor regionale, in timp ce riscul de incendii era in continuare "extrem" in vestul tarii.

Peste 200 de pompieri luptau vineri la sol si pe cale aeriana impotriva unui "incendiu important" care afecta imprejurimile satului Villardiegua de la Ribera, la frontiera cu Portugalia, a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a unui dispozitiv de lupta impotriva incendiilor din cadrul Guvernului regional al comunitatii autonome Castilla y León (nord-vest).

"Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate", a precizat ea, adaugand ca incendiul, care a izbucnit joi dupa-amiaza, a afectat partial parcul natural Los Arribes del Duero.

"Pericolul pentru locuitori a scazut net" vineri, a anuntat purtatoare de cuvant. "Tocmai calculam suprafata afectata", a adaugat ea.

Serviciul spaniol de meteorologie Aemet a clasat o parte a vestului Spaniei, inclusiv provinciile Galicia, Castilla y León, Castilia-La Mancha, Extremadura si Andaluzia in categoria de "risc extrem" de incendii.

Pe de alta parte, pompierii au reusit sa controleze joi incendiul izbucnit in apropierea unei zone rezidentiale de la Tres Cantos, un oras de la periferia Madridului, care a provocat un nor gros de fum si in care a fost distrusa o masina, potrivit serviciilor de interventie. Cele 40 de persoane evacuate s-au putut intoarce acasa.

Dupa ce a distrus 480 de hectare si a condus la evacuarea a aproximativ 200 de persoane, incendiul izbucnit marti pe insula turistica Mallorca a fost controlat joi, potrivit Guvernului regional din Baleare, toti locuitorii putand reveni la domiciliu.

Incendiile de vegetatie sunt foarte frecvente vara in Spania, fiind adesea favorizate de rafale de vant, in conditiile unui sol si vegetatii uscate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.