Parchetul General din Egipt a aprobat eliberarea fostului presedinte Hosni Mubarak, dar acesta probabil va fi mutat in arest la domiciliu.

UPDATE

Autoritatile militare egiptene au anuntat joi dimineata ca, daca va fi eliberat, Hosni Mubarak, va fi plasat in arest la domiciliu in asteptarea verdictelor in procesele de crime si acte de coruptie. Decizia armatei a fost luata in contextul starii de urgenta instaurata in Egipt din cauza violentelor izbucnite dupa inlaturarea fostului presedinte islamist Mohamed Morsi.



"In cadrul legii privind starea de urgenta, (puterea militara) a ordonat ca Mubarak sa fie plasat in arest la domiciliu", a anuntat un comunicat al Guvernului instaurat de armata dupa destituirea, la 3 iulie, a succesorului lui Mubarak, islamistul Mohamed Morsi.

Presedintele interimar Adly Mansour a decretat stare de urgenta, oferindu-le fortelor de securitate competente extinse pentru cel putin o luna, dupa dispersarea taberelor sustinatorilor lui Morsi la Cairo, ceea ce a provocat sute de morti, scrie MEDIAFAX.

Un tribunal a ordonat miercuri, in cel de-al patrulea dosar, privind imbogatirea sa ilegala, eliberarea lui Hosni Mubarak, care a depasit durata maxima a detentiei preventive in trei dosare in care este acuzat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.