Un ministru olandez propune un cod de alerta privind circulatia fortei de munca in spatiul UE

Ministrul olandez pentru Afaceri Sociale, Lodewijk Asscher, cere Uniunii Europene sa instituie un "cod portocaliu" privind circulatia fortei de munca in spatiul comunitar, avertizand in legatura cu "efectele negative" ale migratiei romanilor si bulgarilor.

"In Olanda, avem un «cod portocaliu» care este emis cand nivelul apelor atinge cote ingrijoratoare. A venit vremea instituirii unui sistem similar de avertizare in legatura cu efectele negative ale circulatiei persoanelor in cadrul UE", a scris Asscher intr-un editorial publicat in ziarul De Volkskrant, conform site-ului EUObserver, informeaza Agerpres.

Editorialul este semnat impreuna cu activistul britanic antiimigratie David Goodhart. Potrivit celor doi autori, "efectele negative" ale liberei circulatii a fortei de munca in spatiul comunitar sunt diferentele salariale mari, exploatarea fortei de munca si "inghesuirea" angajatilor in anumite zone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.