Ploile puternice aduse de muson in ultimele doua saptamani in Pakistan au provocat inundatii care s-au soldat cu 108 morti si au afectat peste 300.000 de persoane, au anuntat duminica autoritatile.

Ploile au afectat 770 de sate si au distrus complet peste 2.500 de case, a precizat pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor de gestionare a catastrofelor.

Musonul provoaca frecvent pagube in Pakistan, atat in zonele rurale, cat si in marile orase, unde strazile sunt adeseori inundate, dar ploile au fost mai intense in ultimii trei ani, fapt ce a suscitat numeroase nemultumiri fata de autoritati, care sunt criticate pe motiv ca nu au luat masuri suficiente pentru a proteja populatia, scrie MEDIAFAX.

In 2010, cele mai grave inundatii din istoria acestei tari s-au soldat cu aproape 1.800 de morti si au afectat 21 de milioane de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.