Administratia lui Barack Obama intentioneaza sa reduca pedepsele cu inchisoarea pentru utilizatorii de droguri si pentru micii traficanti care nu sunt implicati in carteluri sau in infractiuni violente, scrie capital.ro.

Secretarul pentru justitie al Statelor Unite, Eric Holder, le-a cerut celor 94 de procuraturi federale din tara sa nu mai mentioneze in documentele lor cantitatea de droguri confiscata de la inculpatii cu un potential agresiv scazut, scutindu-i pe judecatori de aplicarea pedepsei minime pentru trafic (definita drept posesia a peste 28 de grame de cocaina sau de crack), care este de cinci pana la 10 ani de inchisoare.

Masura este menita sa mai usureze presiune asupra sistemului de inchisori.

In timp ce populatia americana a crescut cu 30% in ultimele trei decenii, masa carcerara a crescut cu 800%, ajungand la 2,3 milioane de detinuti (716 la 100.000, cea mai ridicata rata din lume. 40% din detinutii americani au ajuns la inchisoare ca urmare a infractiunilor legate de droguri.

Sentintele minime mari - una dintre axele razboiului impotriva drogurilor adoptata in anii '80 in SUA - sunt indicate drept principalul motiv pentru rata ridicata a incarcerarilor din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.