Autoritatile canadiene de reglementare in transporturi au ordonat verificarea unor emitatoare de avarie la majoritatea aeronavelor Boeing si Airbus, decizie urmata de Europa si Japonia, dupa ce un astfel de dispozitiv fabricat in Canada a luat foc in iulie la bordul unui Dreamliner 787, la Londra.

Dispozitivele sunt fabricate in Canada de Honeywell International, scrie MEDIAFAX. Operatorii aerieni trebuie sa efectueze verificarile in termen de 150 de zile de la intrarea in vigoare a directivei, pe 26 august, a anuntat Transport Canada, citata de Bloomberg.

Alte tari urmeaza in mod automat astfel de recomandari, asa cum au procedat vineri autoritatile europene si japoneze.

Directiva canadiana se refera la 11 modele de avioane Boeing, intre care 787, 777 si 737, si sapte modele Airbus, precum A320, A330 si A380. Verificarile vor fi facute si in cazul avioanelor business Falcon 7X al Dassault Aviation si L-382, versiunea civila a avionului de transport Hercules al Lockheed Martin. Ordinul se aplica la nivel mondial, astfel ca sunt afectate peste 3.000 de avioane Boeing si Airbus, a declarat Philip Tang, director la Transport Canada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.