Confruntari intre sustinatorii Guvernului socialist al premierului bulgar Plamen Oresarski si opozantii acestuia au izbucnit vineri dimineata, la Sofia, relateaza site-ul Novinite.com.

Sustinatorii Guvernului vor ca rectificarea bugetului sa fie acceptata de catre parlamentari, dupa ce presedintele bulgar si-a folosit dreptul de veto pentru a o respinge, iar Guvernul si Parlamentul sa ramana in functie, fara presiuni asupra activitatii lor.

Protestatarii antiguvernamentali s-au strans in fata cladirii Adunarii Nationale. Ciocniri violente de scurta durata au izbucnit dupa ce protestatarii au incercat sa rupa cordonul politiei, creat pentru a tine separate cele doua tabere.

Parlamentul bulgar s-a reunit vineri dimineata in sedinta plenara extraordinara pentru a discuta si vota dupa veto-ul presedintelui bulgar Rosen Plevneliev, scrie mediafax.

Capitala bulgara Sofia este afectata, din 14 iunie, de manifestatii impotriva Guvernului lui Plamen Oresarski. Acestea au fost mai reduse in august din cauza vacantei.

Opozantii Guvernului manifesteaza impotriva revizuirii bugetului care, daca va fi implementata, va determina Bulgaria sa ia un imprumut de pana la un miliard de leva (circa 500 milioane de euro), pentru a plati arieratele si a spori beneficiile sociale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.