Phenianul si Seulul au incheiat un acord, miercuri, pentru redeschiderea complexului industrial intercoreean Kaesong, inchis in aprilie din cauza tensiunilor din peninsula, a anuntat Seulul.

"A fost incheiat un acord in cinci puncte", a declarat presei un oficial din cadrul Ministerului sud-coreea al Unificarii, fara a preciza continutul acordului, incheiat la cea de-a saptea intalnire intre oficialii coreeni.

Celelalte sase reuniuni s-au incheiat cu un esec.

Zona de activitati a Kaesong a fost inchisa unilateral de Phenian in aprilie, dupa mai multe saptamani de tensiuni puternice in peninsula, provocate de al treilea test nuclear nord-coreean si o noua serie de sanctiuni internationale impotriva regimului comunist, scrie MEDIAFAX.

Intalnirea de miercuri a avut loc inainte de inceperea, luni, a manevrelor militare anuale americano-coreene, care au fost de fiecare data criticate de Nord. Acest calendar crea temeri cu privire la un nou esec.

Ca si datile precedente, oficialii s-au intalnit la Kaesong, la zece kilometri de frontiera dintre cei doi vecini, pe partea nord-coreeana.

Zona de activitati de la Kaesong este cruciala pentru economia nord-coreeana deoarece este o sursa de valuta. Inainte de inchiderea sa, 53.000 de salariati nord-coreeni lucrau la acest complex. Companiile sud-coreene au pierdut peste un miliard de dolari in patru luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.