Confruntari violente intre sustinatori ai lui Mohamed Morsi si opozanti ai regimului sau islamist s-au soldat cu un mort, marti seara, la Cairo, in contextul in care sustinatori ai fostului presedinte au manifestat marti in zona a doua ministere.

Potrivit fortelor de securitate egiptene, o persoana a fost ucisa, iar alte cel putin zece au fost ranite, in urma unor confruntari cu arme de foc. De asemenea, locuitori din cartierul Gizeh au spart vitrina unui magazin apartinand unor islamisti.

Aceste confruntari au izbucnit pe fundalul unei tensiuni, care continua sa creasca din cauza unei posibile interventii a autoritatilor cu scopul de a dispersa mii de sustinatori ai lui Morsi care ocupa doua piete in Cairo, scrie MEDIAFAX.

Unul dintre marsurile acestora a degenerat, pentru o scurta perioada de timp, in zona Ministerului Bunurilor religioase, unde au izbucnit ciocniri intre sustinatori ai fostului sef de stat islamist si locuitori din centrul Cairo, determinand politia sa traga cu grenade lacrimogene.

Aceste confruntari cu puterea, instalata de catre armata, care s-a angajat sa evacueze din pietele Rabaa al-Adawiya si Nahda miile de islamisti ce si-au instalat tabere in ele de aproximativ o luna, cu femei si copii, ingrijoreaza comunitatea internationala, care se teme de o noua baie de sange.

Cel putin 15 persoane au fost ucise miercuri, inclusiv prin impuscare, in operatiunea politiei care a inceput sa disperseze participantii la cele doua actiuni de ocupare, la Cairo, sustinatori ai fostului presedinte islamist destituit Mohamed Morsi.

Un jurnalist AFP a putut sa numere 15 cadavre aliniate intr-o morga improvizata, in Piata Rabaa al-Adawiya, pe care manifestanti o ocupa de peste o luna, reclamand reinstalarea in functie a lui Morsi, destituit si arestat de armata pe 3 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.