Politia greaca cauta, la Atena, imigranti care au evadat in cursul unei revolte, sambata, intr-un centru de retentie, in care au fost raniti zece politisti, au anuntat duminica autoritatile, relateaza AFP.

"Persoane au evadat, iar noi incercam sa le localizam", a declarat un purtator de cuvant al politiei, transmite MEDIAFAX.

Revolta a izbucnit sambata seara in tabara Amygdaleza, situata langa Atena, principalul centru de retentie pentru imigranti clandestini in Grecia, in care sunt retinuti aproximativ 1.200 de imigranti, in principal asiatici, sub supravegherea politiei.

Detinutii au dat foc unor saltele si adaposturi si au aruncat cu pietre si alte obiecte asupra politistilor antirevolta trimisi sa intervina.

Potrivit politiei, tulburarile au inceput dupa ce detinutii au fost informati ca durata maxima a retentiei in tabara va creste la 18 luni, in contextul in care in prezent este de un an.

Politia nu a putut sa confirme un numar al imigrantilor raniti in incident.

Tabara Amygdaleza este unul dintre centrele de retentie pentru imigranti fara documente, creat in 2012 cu scopul de a usura reptrierea imigrantilor clandestini.

Organizatii pentru apararea drepturilor omului acuza politia de comiterea unor abuzuri asupra imigrantilor plasati in tabere si afirma ca acestia sunt privati de ingrijiri medicale.

O organizatie de stanga pentru apararea drepturilor omului, KEERFA, a afirmat saptamana trecuta ca detinuti musulmani au fost batuti de gardieni in timpul rugaciunilor.

KEERFA a anuntat in iulie moartea unui afgan care suferea de o infectie pulmonara, ignorata luni de zile de catre gardieni.

Grecia, o tara situata in sud-estul Europei, cu frontiere maritime vaste, este una dintre principalele cai de intrare in Uniunea Europeana (UE) pentru imigranti provenind din tari sarace sau devastate de conflicte armate in Africa, Orientul Mijlociu sau Asia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.