Filipinezii se pregateau duminica de venirea taifunului Utor, care ar urma sa fie cea mai violenta furtuna ce va lovi arhipelagul anul acesta, relateaza AFP.

Taifunul, ale carui rafale de vant ating 185 de kilometri pe ora, se apropia de nord-estul arhipelagului, a anuntat Biroul pentru Meteorologie din Filipine. Taifunul este asteptat luni dimineata.

"Estimam ca va fi cea mai violenta furtuna care va atinge coastele (tarii)", a declarat pentru presa Vicente Malano, seful Biroului, transmite MEDIAFAX.

Ploi violente sunt asteptate in mare parte in tara, inclusiv in regiunea capitalei, Manila.

Biroul a avertizat locuitorii din zonele de coasta si regiunile muntoase cu privire la eventuale inundatii si alunecari de teren si le-a cerut pescarilor sa ramana in port.

Filipinele se afla pe traiectoria taifunurilor si infrunta aproximativ 20 anual. Unele omoara sute pe persoane.

In decembrie, taifunul Bopha a provocat moartea a aproximativ 2.000 de persoane, in inundatii si alunecari de teren pe Insula Mindanao (sud), o parte a arhipelagului care este ferita de obicei din calea acestor furtuni violente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.