Un vulcan a erupt sambata in partea centrala a Indoneziei, aruncand in atmosfera cenusa fierbinte si roci, iar cinci persoane au fost ucise, a anuntat un oficial, relateaza AFP.

Un nor de cenusa fierbinte provenind de la Muntele Rokatenda, pe insulita Palue, a ajuns pe o plaja din apropiere, omorand trei adulti si doi copii, a anuntat Surono, directorul Centrului indonezian de Vulcanologie.

Potrivit MEDIAFAX, o alerta a fost emisa inca din octombrie vizand Rokatenda, autoritatile interzicandu-le celor aproximativ 7.000 de locuitori de pe insula sa desfasoare vreo activitate pe o raza de trei kilometri in jurul craterului

Directorul Centrului a declarat, la Bandung, pe Insula Java, ca membri ai personalului Centrului aflati la fata locului au anuntat ca cele cinci persoane au fost ucise in zona de excludere. Nu era clar imediat ce faceau victimele in zona restrictionata, in momentul cand s-a produs eruptia, a adaugat el.

"Am gasit corpurile adultilor, dar le cautam in continuare pe ale copiilor, insa este dificil din cauza ca temperatura in zona este foarte mare", a declarat Surono pentru AFP.

Vulcanul a inceput sa erupa la ora locala 4.20 (vineri, 23.27, ora Romaniei), un fenomen care a durat aproximativ doua ore, potrivit oficialului. El a adaugat ca norul de cenusa vulcanica a ajuns pana la aproximativ 2.000 de metri de crater.

Pe arhipelagul indonezian, situat deasupra Cercului de Foc intre oceanele Pacific si Indian, exista zeci de vulcani activi. Cel mai activ vulcan din tara, Muntele Merapi, situat in partea centrala a Insulei Java, a provocat moartea a peste 350 de persoane intr-o serie de eruptii violente, in 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.