Un avion fara pilot al Fortelor Aeriene israeliene a efectuat, vineri, un raid in Peninsula Sinai, situata in nordul Egiptului, omorand cinci presupusi militanti islamisti suspectati de pregatirea unor atacuri impotriva Israelului, relateaza ziarul Haaretz.

Raidul aerian israelian a fost efectuat in colaborare cu autoritatile egiptene, in partea de nord a Podisului Sinai, pe teritoriul egiptean, in zona punctului de tranzit Rafah, la frontiera dintre Egipt si Fasia Gaza, la aproximativ cinci-sase kilometri de teritoriul israelian.

Potrivit MEDIAFAX, o drona israeliena a distrus un lansator de rachete, omorand cinci presupusi militanti islamisti.

Incidentul a fost confirmat de surse palestiniene citate de agentia de stiri Ma'an.

In ultima perioada, serviciile de securitate egiptene au intensificat operatiunile impotriva grupurilor islamiste active in Peninsula Sinai, o zona invecinata cu Israel, dar si cu Fasia Gaza. Grupuri islamiste din Sinai au lansat recent o serie de atacuri cu rachete spre orasul israelian Eilat, al carui aeroport a fost inchis temporar, joi, din cauza unei amenintari teroriste. De asemenea, organizatii islamiste din teritoriul palestinian Fasia Gaza lanseaza constant rachete spre Israel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.