Coreea de Nord a criticat dur Japonia, miercuri, apreciind ca aceasta a depasit "linia de pericol", la o zi de la botezul celei mai mari nave militare construite de Tokyo de la ultimul razboi.

Intr-un comentariu, agentia oficiala nord-coreeana KCNA se refera la un raport publicat luna trecuta de Ministerul japonez al Apararii, care a cerut crearea unei "capacitati extinse de indiguire" in fata amenintarilor balistice nord-coreene.

"Nu este altceva decat o farsa a Japoniei pentru a justifica transformarea intr-un gigant militar, ceea ce depaseste linia pericolului", afirma KCNA.

"Afirmatiile Japoniei sunt prea nerezonabile si ilogice pentru a justifica sinistrele sale obiective", adauga agentia, care transmite fidel opiniile puterii. Cu o zi inainte de publicarea acestui comentariu, Japonia a prezentat in premiera viitorul portelicopter cu care isi va echipa flota, o nava de 248 de metri denumita "Izumo" si inca in constructie la Yokohama (la sud de Tokyo).

Vasul, cea mai mare nava militara construita de Tokyo de la al Doilea Razboi Mondial, va fi operational dupa 2015 pentru un cost total de circa 900 de milioane de euro. Odata pus in serviciu, acesta va putea imbarca noua elicoptere, scrie MEDIAFAX.

Marti, China s-a declarat "ingrijorata de expansiunea constanta a echipamentelor militare ale Japoniei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.