Roma a oprit, incepand de sambata dimineata, circulatia rutiera pe principalele strazi de acces la Colosseum, pentru a proteja acest monument, si pentru a reduce poluarea, informeaza sambata cotidianul roman La Repubblica.

Incepand de sambata dimineata, de la ora locala 5:30, nu mai este posibila circulatia autoturismelor particulare, a camioanelor si a altor vehicule in zona din centru in care se afla acest monument, pe Bulevardul Forumurilor Imperiale (Fori Imperiali), strada care leaga Piata Venetia de amfiteatrul roman, Coloseum.

Noul primar al Romei, Ignazio Marino, anuntase aceasta decizie la inceputul lunii iulie, cu intentia de a limita accesul masinilor in jurul Colosseumului, celebrul monument-simbol al capitalei italiene, innegrit si deteriorat de poluare.

Locuitorii orasului manifesta o opozitie puternica fata de aceasta decizie din moment ce va duce la ingreunarae traficului, si asa haotic in capitala Italiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.