Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o avertizare de calatorie la nivel global, valabila pana la sfarsitul lunii august, pe fondul temerilor privind un complot al retelei teroriste Al-Qaida, cetatenii americani fiind indemnati sa dea dovada de vigilenta in timpul deplasarilor externe.

Washingtonul precizeaza ca avertizarea de calatorie expira pe 31 august, recomandandu-le cetatenilor americani sa fie vigilenti in strainatate, scrie MEDIAFAX.

"Informatiile curente sugereaza ca reteaua Al-Qaida si organizatiile afiliate continua sa pregateasca atacuri teroriste, atat in Orientul Mijlociu, cat si in alte zone", precizeaza Departamentul de Stat.

Statele Unite au anuntat vineri inchiderea, duminica, a 25 de ambasade si consulate din Orientul Mijlociu, din cauza unor amenintari specifice.

Liderul retelei teroriste Al-Qaida, Ayman Al-Zawahiri, a acuzat vineri Statele Unite ca "au complotat" cu armata egipteana si cu minoritatea crestina copta pentru demiterea presedintelui Mohamed Morsi, inlaturat pe 3 iulie.

"Cruciatii, laicii si armata americanizata a Egiptului s-au inteles, datorita fondurilor oferite de state din Golful Persic si in cadrul unui complot american, sa il inlature pe presedintele Mohamed Morsi"
, afirma Al-Zawahiri, un egiptean care l-a inlocuit pe Osama ben Laden la conducerea retelei teroriste Al-Qaida. .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.