Studiile arata ca incalzirea globala ar putea duce la o rata extrema a violentei.

Cu cat temperaturile sunt mai ridicate, iar perioadele caniculare dureaza mai mult, cu atat numarul actelor de violenta este mai mare, reconfirma un nou studiu american.

Dar aceasta legatura ar putea demonstra ca, pe termen lung, consecintele ar putea fi dezastruoase, pe fondul incalzirii globale.

"Noi credem ca efectele negative ale incalzirii globale asupra comportamentului uman sunt suficient de importante pentru a ne determina sa luam in serios problema si sa ne intrebam ce putem face astazi pentru a putea influenta gradul de violenta in crestere de maine“, subliniaza Solomon Hsiang, principalul autor al studiului condus de Universitatile Berkeley si Princeton din SUA.

Studiul cercetatorilor americani a constat, de fapt, intr-o metaanaliza a unui numar coplesitor de alte studii – 60 – pe diverse teme, de la arheologie, climatologie, la stiinte politice si economice.

„Cu fiecare deviatie standard a climei catre o temperatura mai ridicata, frecventa violentelor intre persoane creste cu 4%, iar violenta intre grupuri creste cu nici mai mult, nici mai putin de 14%. Cum ne asteptam ca, pana in 2050, in multe zone locuite ale lumii sa existe deviatii standard ale climei catre temperaturi ridicate duble sau cvadruple, cresterea exponentiala a conflictelor si a violentelor ar putea reprezenta o problema mondiala importanta si ar putea avea un impact major asupra evolutiei umanitatii“, potrivit rezultatelor studiului publicate in revista de specialitate „Science“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.