Fostul premier italian Silvio Berlusconi, condamnat la patru ani de inchisoare in dosarul Mediaset, va cere gratierea presedintelui Giorgio Napolitano, apropiatii lui argumentand ca doar asa se poate "restabili democratia" in Italia, scrie Corriere della Sera.

Liderii grupurilor PdL din Senat si Camera Deputatilor, Renato Schifani si Renato Brunetta, au anuntat ca vor adresa presedintelui Giorgio Napolitano o cerere de gratiere a lui Berlusconi, "pentru restabilirea democratiei in Italia". Solicitarea va fi depusa luni, cand presedintele revine din concediu, scrie MEDIAFAX.

"Vom actiona rapid, pentru redarea, conform Constitutiei, a libertatii si democratiei care au fost afectate de aceasta sentinta", a declarat Schifani, liderului grupului Partidului Poporul Libertatii (PdL) din Senatul italian.

Ministrii si parlamentarii care fac parte din partidul lui Silvio Berlusconi avertizeaza ca sunt pregatiti sa demisioneze in semn de protest fata de condamnarea definitiva a fostului premier, care solicita reformarea justitiei, amenintand cu alegeri anticipate, scrie Corriere della Sera.

"Este o sentinta fara fundament. Spre mine s-a aruncat doar cu noroi", a declarat Berlusconi vineri dupa-amiaza, conform Corriere della Sera.

Berlusconi, presedintele Partidului Poporul Libertatii (PdL, de centru-dreapta), a organizat o reuniune cu colegii parlamentari, cerand reformarea justitiei pentru a se evita condamnari precum cea care il vizeaza. "Altfel, vom cere organizarea de alegeri anticipate si vom invinge. Nu ne putem sustrage de la obligatia reformarii justitiei", a avertizat Berlusconi, care, conform legii, nu va avea voie sa candideze timp de sase ani dupa o condamnare definitiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.