Trei persoane au murit, iar peste 30.000 de persoane au fost evacuate in partea de est a Myanmarului, o zona devastata de inundatii, a anuntat vineri presa oficiala, avertizand ca sunt asteptate noi precipitatii.

Cel mai afectat este statul Karen, la froniera cu Thailanda, unde au fost evacuate aroximativ 33.500 de persoane, adapostite in 79 de tabere, a precizat cotidianul New Light of Myanmar, evocand moartea a trei persoane si disparitia uneia.

In statul Mon, peste 4.500 de persoane au fost evacuate in 34 de tabere, a adaugat ziarul. Insa "imediat ce apele au inceput sa se retraga", unelepersoane au inceput sa se intoarca acasa.

De asemenea, alunecari de teren au avariat drumuri, iar 245 de scoli au fost inchise. Anumite regiuni din Myanmar sunt afectate in fiecare an de inundatii, in timpul musonului, scrie MEDIAFAX.

Publicatia New Light of Myanmar a avertizat ca inundatiile ar putea continua in aceste doua dintre state si ar putea sa afecteze, in urmatoarele zile, si alte regiuni ale tarii, ca de exemplu delta raului Irrawaddy, din cauza nivelului precipitatiilor, care depaseste valorile normale.

"Persoanele care locuiesc in apropiere de rauri este necesar sa adopte masuri de preventie impotriva inundatiilor", a subliniat ziarul intr-un editorial, avertizand cu privire la "pericole de electrocutare, serpi, alunecari de teren si prabusiri de arbori".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.