Fostul consultant NSA Edward Snowden a multumit Rusiei pentru decizia de a-i acorda azil politic provizoriu un an, afirmand ca "dreptatea a prevalat".

Avocatul fostului consultant american al NSA Edward Snowden a anuntat joi ca acesta a parasit aeroportul Seremetievo din Moscova, unde era blocat de o luna, dupa ce a primit azil temporar in Rusia, relateaza AFP.

"Snowden a parasit aeroportul Seremetievo. Tocmai i-am inmanat un document ce atesta ca a primit azil temporar de un an in Rusia", a declarat avocatul Anatoli Kucerena.

El a precizat ca Snowden se afla acum intr-un "loc sigur", refuzand sa ofere mai multe detalii.

"Locul unde se afla nu va fi divulgat din motive de securitate deoarece el este cel mai cautat om din lume", a precizat avocatul pentru AFP, relateaza MEDIAFAX.

Edward Snowden vrea sa ramana in Rusia

Statele Unite s-au declarat "extrem de dezamagite" de hotararea Rusiei de a-i acorda azil politic temporar lui Edward Snowden si evalueaza "utilitatea" intrevederii dintre presedintii Barack Obama si Vladimir Putin. "Suntem extrem de dezamagiti", a declarat Jay Carney, purtatorul de cuvant al presedintelui Barack Obama, afirmand ca nu este in niciun caz "o evolutie pozitiva".

"In ultimele opt saptamani, Administratia Obama nu a manifestat niciun fel de respect pentru legile nationale si internationale, dar, in final, dreptatea a prevalat. Multumesc Rusiei pentru ca mi-a acordat azil", a declarat Snowden.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.