Aproape jumatate dintre cei 2.665 de primari si consilieri locali alesi in iunie 2012 ar trebui sa-si abandoneze posturile, in urma anchetelor facute de Agentia Nationala de Integritate (ANI), scrie publicatia franceza Le Monde.

Cotidianul francez scrie ca premierul Victor Ponta "promite sa gaseasca o solutie, dar nu-si ascunde jena", relateaza romanialibera.ro.

"Este important sa nu incepem o noua disputa cu Comisia Europeana, dar jumatate dintre primarii si consilierii locali sunt in aceasta situatie. Sa luam in considerare demisia lor si organizarea de alegeri in intreaga tara? Nu cred ca ar fi o idee buna", a declarat premierul.

"Le Monde" scrie ca perspectiva reorganizarii alegerilor este "respinsa in bloc de primarii vizati care au facut presiuni asupra guvernului pentru a impiedica ANI sa le faca rau".

Cotidianul noteaza ca Executivul de la Bucuresti "este prea putin dornic sa il ia in considerare" anchetele ANI si avizul negativ dat de Ministerul Justitiei cu referire la propunerea lui Liviu Dragnea de a permite primarilor si consilierilor locali sa fie reprezentanti intr-o societate comerciala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.